Ons verhaal

Foto
Hout Sage Speelgoed is in 2016 gestart door Caspar. Houten speelgoed is zijn passie. Deze passie voor hout komt voort uit ruim honderd jaar familietraditie als houtbewerkers. In 1908 opende zijn opa een handel in verkoop en reparatie van strijkinstrumenten in de Molenstraat in Den Haag.

Hout Sage Speelgoed staat voor goed speelgoed. Goed speelgoed is voor ons natuurlijk leuk om mee te spelen, maar ook leerzaam, sterk, duurzaam, veilig en zijn geld waard. Al deze punten vinden wij terug in houten speelgoed, vandaar dat dit ook de basis is van ons assortiment.

Houten speelgoed is gewoon leuk om mee te spelen

Kinderen kunnen er grenzeloos mee spelen. Het is kleurrijk, voelt prettig aan en is mooi om te zien. Ons assortiment is erg breed van eenvoudige blokken tot complexe knikkerbanen, van noppenpuzzels tot breinbrekers en van rammelaars tot en met complete kinderkeukens. Dus je kan altijd wel wat vinden voor een mooi cadeau.

Houten speelgoed is leerzaam

Het is eenvoudiger van vorm en rustiger dan plastic speelgoed. Houten speelgoed laat daarom meer over aan de fantasie en creativiteit van de kinderen. De kinderen moeten het houten speelgoed zelf duwen, trekken, draaien wat tot een actieve geest leidt. Het spelen met houten blokken stimuleert bijvoorbeeld het ruimtelijk inzicht, het herkennen van vormen en kleuren en de oog-hand-coördinatie.

Houten speelgoed is sterk

Het kan tegen een stootje en er zullen niet snel stukjes vanaf breken.

Houten speelgoed is duurzaam

Voor het assortiment kiezen we voor zo veel mogelijk producten van duurzaam hout. Producten zijn bijvoorbeeld gemaakt van rubber hout. Dit hout komt van bomen welke gebruikt zijn voor de productie van latex en aan het einde van hun productie cyclus zijn gekomen. Plantoys gebruikt zelfs het houtzaagsel uit het productieproces om weer speelgoed van te maken. Zo gaat er niets verloren. Andere merken maken gebruik van hout met het FSC keurmerk. Dit houdt in dat dit hout uit duurzame bronnen komt.

Houten speelgoed is veilig

Het voldoet aan alle eisen die gesteld worden aan veilig speelgoed. Zo wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van verf op waterbasis of met soja olie in plaats van synthetische stoffen. Wij nemen alleen degelijke producten op in het assortiment. Dit speelgoed is goed afgewerkt en heeft geen splinters. Wij willen het beste voor je kinderen.

Houten speelgoed is zijn geld waard

Het is waar dat houten speelgoed duurder is, maar daar tegenover staat dat het generaties mee gaat. Het is tijdloos. Wie kent niet het houten speelgoed van vroeger dat op zolder bij opa en oma staat. 

Dit is het verhaal wat Hout Sage wil vertellen.

Hout Sage reparatie service: Houten speelgoed is duurzaam, maar een enkele keer gaat er toch iets stuk. Geen nood, Hout Sage biedt de mogelijkheid voor (kleine) reparaties. Tot de mogelijkheden behoren onder andere: reparatie van gespleten hout, lijmen en vastschroeven van onderdelen en vervangen / namaken van onderdelen. Stuur een bericht of kom langs in onze winkel zodat wij kunnen bekijken wat de mogelijkheden zijn en een prijsopgave te maken.

Hout Ontdekken Uitdagend Tijdloos
Spelen Aanleren Genieten Energiek