Ons Speelgoed

 

Duurzaam speelgoed voor jong en oud

In onze winkel vind je een breed aanbod van kwalitatief hoogwaardig speelgoed voor jong en oud. Naast de bekende merken hebben we ook een aantal minder bekende merken. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze gebruik maken van duurzame materialen en productietechnieken. Ze zijn 100% kindvriendelijk en bieden jarenlang speelplezier. 

Om je te helpen bij het vinden van een leuk cadeau hebben we ons speelgoed onderverdeeld in verschillende categorieën.

Mis je iets? Stuur ons dan tijdens openingstijden een Whatsapp op 06 - 5799 4039. Voor een persoonlijk advies ben je ook altijd welkom in onze winkel in het Hofkwartier in Den Haag.3 tips om op te letten bij het kopen van speelgoed

Speelgoed is er in vele soorten en uitvoeringen. Maar, hoe vind je het leukste voor jouw kind, kleinkind, neefje of nichtje?

Om je op weg te helpen vind je hieronder 3 basistips:
 

1. Kijk naar de leeftijdscategorie waarvoor het speelgoed is bedoeld

Zeker voor jonge kinderen is het belangrijk dat je goed let op de leeftijd waarvoor het speelgoed geschikt is. Staat er : ‘Niet geschikt voor kinderen jonger dan 3 jaar’ dan is dat omdat dit speelgoed kleine onderdelen bevat die per ongeluk ingeslikt kunnen worden of waar ze in verstrikt kunnen raken zoals een touwtje.

Kinderen ontwikkelen zich snel. Ook daarom is het goed om de leeftijdscategorie op het speelgoed in de gaten te houden. Een puzzel voor een peuter zal een kind van 4 nauwelijks nog interesseren. Maar kinderen ontwikkelen zich ook verschillend. Twijfel je over je keuze, overleg dan gewoon even met de ouders.

2. Stimuleer de fantasie van een kind

Wat is er leuker dan spelend leren? Zelf ontdekken hoe de dingen in elkaar zitten en actief bewegen. Maar het ene speelgoed daagt meer de fantasie van een kind uit dan het andere. Met een speelgoedautootje kan je rondjes rijden, maar met een garage erbij kan je al veel meer een verhaal maken. Bouw je die garage van houten blokken, dan krijg je ook nog inzicht in constructies en ruimtelijk denken. Zo kan je de fantasie van een kind op verschillende niveaus stimuleren en help je een kind verder in de ontwikkeling.

3. Sluit aan bij de interesses van het kind

Eigenlijk is dit de nummer 1 tip. Het belangrijkste is natuurlijk dat je iets geeft waar een kind plezier van heeft. Kijk naar speelgoed waar graag mee wordt gespeeld en varieer daarop. Maar alles van hetzelfde is ook niet leuk. Weer een pop kan ook best saai zijn waardoor het snel de interesse verliest en in de hoek verdwijnt. Denk daarom ook eens aan een accessoire zoals een nieuw jurkje voor de pop of een speelsetje waarmee ze samen thee kunnen drinken.

 

Waarom duurzaam speelgoed?

Duurzaam speelgoed staat bij ons voor het gebruik van materialen die lang meegaan, uitdagen en het maken van een meer bewuste keuze voor een wereld waarin de kinderen van nu zich verder kunnen ontwikkelen.

Voor ons assortiment kiezen we voor producten die zo veel mogelijk gemaakt zijn van duurzaam hout en bijvoorbeeld bioplastics of gerecyclede materialen. Maar voor ons is het misschien nog wel belangrijker dat je, je als kind duurzaam kan ontwikkelen met speelgoed dat er toe doet. Kiezen voor speelgoed dat niet gauw verveelt en ook echt iets toevoegt aan de ontwikkeling van een kind. Spelend leren.

Houten speelgoed

Speelgoed van hout kan tegen een stootje en kan generaties lang meegaan. Binnen het gezin kan je het makkelijk doorschuiven en zijn de kinderen er echt te groot voor geworden, kan je het vaak ook nog doorverkopen via Marktplaats of Vinded.

Houten speelgoed wordt bij voorkeur gemaakt van hout uit duurzaam beheerde bossen waar iedere gekapte boom ook weer vervangen wordt door jonge aanplant. Het FSC-keurmerk op de verpakking geeft garantie voor een verantwoorde herkomst.

Sommige fabrikanten gaan nog een stapje verder en gebruiken resthout uit andere productieprocessen zoals de houten speelgoed auto’s van Goochem of PlanToys dat het zaagsel van haar eigen productieproces weer verwerkt tot vormgeperst speelgoed van Planwood.

Speelgoed van gerecycled kunststof

Het speelgoed van Green Toys is gemaakt van 100% gerecycled kunststof. Hiervoor wordt het plastic uit melkpakken gebruikt. Op die manier wordt de afvalberg gereduceerd en krijgt het materiaal een 2e leven. Het high-density polyethyleen (HDPE) dat zo ontstaat wordt beschouwd als een van de veiligste en schoonste plasticsoorten.

Goed om te weten: Het verpakkingsmateriaal van Green Toys is gemaakt van gerecycled golfkarton. Dit is makkelijk te openen door kinderen en kan daarna ook weer goed gerecycled worden als je het in de papiercontainer stopt.

 

Onderhoud van het houten speelgoed

Houten speelgoed gaat jarenlang mee, maar heeft wel onderhoud nodig. Kinderen stoppen speelgoed in hun mond en het slingert vaak op de grond.

Het voordeel van houten speelgoed is dat het vaak ronde vormen heeft en weinig randjes waar vuil zich in kan ophopen. Maar regelmatig even afnemen met een vochtige doek is wel aan te raden. Is het echt vuil, gebruik dan een natuurlijke (biologisch afbreekbare) zeep. Spoel het goed na en droog het hout direct af met een doek. Dit is gelijk een goed moment om te controleren of alles nog goed vastzit en er geen andere beschadigingen zijn.

Let op: Wat je zeker niet moet doen is het houten speelgoed in de vaatwasser schoon spoelen. De hoge watertemperatuur en de vaatwastabletten zijn niet goed voor het hout. Het kan vervormen en bij geverfde producten wordt de laklaag aangetast.