Foto
3 mooie cadeautips voor onder de Kerstboom

  Caspar     08-12-2017     Reacties (0)

Nu Sinterklaas weer terug is naar Spanje, is de speurtocht naar mooie cadeaus natuurlijk nog niet voorbij. Daarom vindt u bij ons ook verschillende leuke cadeaus voor onder de Kerstboom. Hout Sage heeft houten speelgoed met een goed verhaal. Verhalen over eindeloos speelplezier voor kinderen, typisch Nederlandse producten, duurzaam speelgoed en vintage merken.

In deze post onze favoriete Kerstcadeaus van €60 tot €100.
 
Kerstcadeautips €60 - €100

1. Houten treinsets

Bij Hout Sage hebben we de treinsets van BRIO. Wie kent de houten treinen niet. Ze staan garant voor uren speel plezier, want met deze treinsets kunnen de kinderen hun eigen fantasie wereld creëren. Er zijn al treinen voor kinderen vanaf 1,5 jaar met slimme toevoegingen om het spelen makkelijker te maken. Het mooie is dat deze sets aansluiten op de sets voor oudere kinderen, dus ze kunnen onbeperkt uitgebouwd worden. BRIO heeft de standaard gezet voor alle andere merken. Kijk in onze webwinkel voor de producten van treinsets van BRIO of kom kijken in onze winkel voor alle houten treinen.

>> bekijk in de webshop

2. Houten loopfietsjes:

Op de houten loopfietsjes van KINDERFEETS rijden de kinderen direct weg. Lekker rijden met de wind in de haren! De fietsjes zijn de ideale opstap naar een echte fiets. De fietsjes zijn ontworpen door een Nederlander die in Amerika woont. Kinderfeets is dus een naam met een knipoog. De frames zijn gemaakt van hout en de wielen voorzien van antilek foambanden. Kijk in onze webwinkel voor de verschillende loopfietsen.

>> bekijk in de webshop

3. Houten poppenwagens
Lekker uit wandelen met je poppen. Poppenmoeders en -vaders kunnen eropuit met de mooie poppenwagens van Moover. Kies voor de Moover Line poppenwagen wanneer je kindje de eerste stappen zet of voor de lief afgewerkte Moover Poppenwagen wanneer je kindje al goed kan lopen. Beide hebben rubber antislip banden voor soepel rijden. Deze supermooie wagens bieden jaren speelplezier. Kijk in onze webwinkel voor deze poppenwagens of kom testrijden in onze winkel.

>> bekijk de poppenwagens in onze webshop

Inspiratie gekregen voor een Kerstcadeau kom dan naar onze winkel in het Haags Hofkwartier of bezoek onze webshop.
Volg ons verhaal
Volg ons op facebook Bekijk onze website
Hout Sage Speelgoed - Molenstraat 21B, 2513BH Den Haag - E info@houtsagespeelgoed.nl

 

Lees meer

3 leuke cadeautips voor Sinterklaasavond

  Caspar     24-11-2017     Reacties (0)

Hoor wie klopt daar kinderen...

Sinterklaasavond staat voor de deur. Tijd voor het inkopen van de Sinterklaascadeaus. Hout Sage heeft een ruim assortiment cadeaus met een goed verhaal voor het heerlijk avondje; veilig, leuk om mee te spelen, uitdagend en duurzaam.

In deze blog onze cadeautips voor Sinterklaasavond van €20 tot €60.

Inspiratie gekregen voor een Sinterklaascadeau kom dan naar onze winkel in het Haags Hofkwartier of bezoek onze webwinkel.

 
Sinterklaascadeautips €20 - €60

1. Houten Auto's

Auto's in soorten een maten. Van de hippe auto's van Candylab tot de bewegelijke kantelauto's van Goochem Design en de gerecyclede auto's van Green Toys. Super om mee te spelen, maar ook mooi om naar te kijken. De kantelauto's stimuleren de fijne motoriek en de coördinatie en zijn natuurlijk leuk om eindeloos mee te spelen. Je kan er geen genoeg van krijgen. De auto's zijn er al voor kinderen vanaf 1 jaar.

>> bekijk in de webshop

2. Koken en winkelen:

Doen alsof! Wat is er niet leuker dan zelf thee zetten en een lekker ontbijtje te serveren? Wij hebben diverse houten serviesjes, theesetjes, maar ook mixers en koffiezetters in de winkel. Voor de echte keuken prinsen en prinsessen. Voor uren speelplezier. Goed voor de ontwikkeling van de fantasie en het samen spelen;

Kom kijken in onze winkel

3. Spellen en puzzels

De dagen worden nog steeds korter, de tijd om een spelletje te spelen of een puzzel te maken. Of je nu jong of oud bent, Hout Sage heeft puzzels en spellen voor alle leeftijden. Spellen en puzzels versterker het denkvermogen en het sociale van leren winnen en verliezen. Van een vormenpuzzel voor de allerjongste tot en met een schaakbord voor de echte denkers. Kan je geen keuze maken erger je dan niet, kies dan voor de 10-spellenbox voor extra veel speelplezier.

>> bekijk de spellen en puzzels in onze webshop

Inspiratie gekregen voor een Sinterklaascadeau kom dan naar onze winkel in het Haags Hofkwartier of bezoek onze webshop.
Volg ons verhaal
Volg ons op facebook Bekijk onze website
Hout Sage Speelgoed - Molenstraat 21B, 2513BH Den Haag - E info@houtsagespeelgoed.nl

 

Lees meer

Vol verwachting klopt ons kinderhart

  Caspar     09-11-2017     Reacties (0)

Vol verwachting klopt ons kinderhart........

Sinterklaas is weer onderweg naar Nederland. Bijna is het de tijd voor de kinderen om de schoen te gaan zetten.
Op zoek naar inspiratie voor leuke cadeaus? Speelgoed waar kinderen van leren of gewoon mooi duurzaam houten speelgoed? Wij hebben een breed assortiment voor jong en oud, van cadeautjes voor in de schoen tot cadeaus voor pakjesavond.

Onze inspiratie tips voor schoencadeautjes voor onder €10 zijn:
  1. Plan Toys mini's: kleine uitvoeringen van het bekende Plan Toys speelgoed. Zoals de Balancing Cactus, mozaïek steentjes, kleine bouwblokjes en leuke tollen. Super leuk voor de creativiteit, fijne motoriek & vindingrijkheid en handig om mee te nemen;
  2. Uitdeelcadeautjes: Selectie kleine houten cadeautjes die altijd leuk zijn om weg te geven, maar ook zeker in de schoen passen. Stoere robotjes, schattige juwelenmaaksetjes, snelle pull-back race auto's en kaleidoscoopen. Klein met groot speelplezier;
  3. Spelletjes: Op zoek naar een echte uitdaging voor jong en oud. Dan zijn de breinbrekers iets voor jou. Wordt slimmer en vindingrijker met de slang-kubus-puzzels, breinbrekers en boter-kaas-en-eieren. Grote uitdagingen voor kleine prijsjes.
Bezoek onze website of kom langs in de winkel dan pakken wij het ook nog eens mooi voor u in.
Nieuws van Hout Sage

Nieuw bij Hout Sage het houten robotje Cubetto van Primo Toys. Met het robotje Cubetto leren kinderen spelend programmeren. Linksaf, rechtsaf, rechtdoor? Programmeer de logische route en probeer meteen of het werkt. Vanaf 3 jaar.

>> bekijk in de webshop

In oktober hebben we een leuk bezoek gehad van de makers van El Nan. De blokjes waarmee je kan bouwen met een omhelzing! De houten poppetjes haken de armen in elkaar om zo tot grote hoogte te komen.

De ontmoeting werd helemaal bijzonder door een geïnteresseerde klant in de winkel.

>> Bekijk instagram

De RAAD&WIN actie tijdens de Marché Royal was een succes. Voor de bouw van de Arc de Triomphe hebben wij 2130 KAPLA'S gebruikt. Wij hebben er ongeveer 4 uur over gedaan en het totale gewicht was meer dan 25 kg. Wil jij weten wat jij allemaal nog meer kunt doen met KAPLA, kijk dan op onze website. Daar vind jij ook de video van de bouw van de Arc de Triomphe.

>> bekijk KAPLA op onze website

Volg ons verhaal
Volg ons op facebook Bekijk onze website
Hout Sage Speelgoed - Molenstraat 21B, 2513BH Den Haag - E info@houtsagespeelgoed.nl

 

Lees meer

Het verhaal van Werdauer Holzspielzeug

  Caspar     15-08-2017     Reacties (0)

Werdauer Holzspielzeug is gevestigd in de gelijknamige stad in de Duitse deelstaat Saksen op de rand van het Ertsgebergte.


Siegfried & Katja

We worden hartelijk ontvangen door Katja Seifert - Eberlein en Siegfried Eberlein (Senior) met koffie en lokale lekkernijen. Het enthousiasme voor hun product is bij beide vanaf het begin aan duidelijk. Bij de koffie wordt de geschiedenis van het merk verteld door Siegfried. Hij is aangevangen als leerling timmerman bij de oprichting van het bedrijf in 1958 en nooit meer weggegaan. Na bijna 60 jaar en ver na zijn pensionering heeft hij het stokje doorgegeven aan zijn zoon Jens. Maar hij blijft vol passie over zijn Werdau en raakt niet uitgepraat over het produceren van houten speelgoed. Jens Eberlein is verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en samen met zijn zus Katja en Siegfried werken zij gezamenlijk in de productie.


Werdauer Holzspielzeug

Werdauer is in 1958 door verschillende timmerfabrieken uit Werdau opgericht om gezamenlijk houten speelgoed te gaan produceren. Op het hoogtepunt werkte er wel 150 mensen. Het speelgoed werd met name naar West Duitsland, maar ook naar bijvoorbeeld Nederland geëxporteerd.

In 1972 is het bedrijf genationaliseerd en verder samengevoegd met andere bedrijven in de DDR. Na de "Wende" in 1989 is het bedrijf weer in private handen terecht gekomen. Waarna Eberlein Senior het bedrijf in 1998 van een investeerder heeft overgenomen en samen met zijn vrouw zelfstandig is doorgegaan.
Werdau kiest ervoor om te leveren aan speelgoed speciaalzaken waar de waarde van het speelgoed goed uitgelegd kan worden. Kwaliteit en duurzaamheid heeft zijn prijs, maar het gaat generaties mee.

Hout Sage Speelgoed is op dit moment de enige winkel in Nederland die Werdau in het assortiment heeft.


De trots van Siegfried

De gebouwen en machines van Werdau gaan al lang mee, maar functioneren nog prima om het mooie speelgoed te maken. De werkplaats is ruim opgezet, maar bedenk dat hier in het verleden tientallen mensen tegelijk hebben gewerkt. Dat moet drukte van belang en een lawaaiig geheel zijn geweest.

De onderdelen worden in grotere series op voorraad gemaakt, hierbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van standaard onderdelen. Zo wordt de chassisbalk voor alle vrachtwagens gebruikt en zijn de voor- en achteras gelijk.

In de productie maken vele slimme mallen het werk gemakkelijk. De mallen worden zelf gemaakt. Zo worden de zijwanden van de vrachtwagen cabines met zo'n een handige kopieermal gefreesd. De freesmachine is de trots van Siegfried. Hij laat vol enthousiasme zien welke onderdelen er allemaal mee gemaakt worden.

Wanneer de losse onderdelen geproduceerd zijn, worden deze samengevoegd tot het complete product met lijm, deuvels en af en toe een schroef. De tijd dat de voertuigen zelf uit elkaar gehaald en weer in elkaar gezet konden worden is voorbij. Volgens Siegfried is dit, helaas, niet meer van deze tijd.

Katja vertelt dat de belangrijkste periode voor de productie de maanden voor Kerstmis is. In de overige maanden wordt de voorraad hiervoor op pijl gebracht.


De slimme mallen

Het speelgoed wordt gemaakt van duurzaam geproduceerd beukenhout uit Beieren. De grove stukken hout worden zelf door Werdauer op maat gezaagd en vlak geschaafd op de juiste dikte. Het hout wordt twee keer gelakt, met kindvriendelijke lakken. Het kleurgebruik is minimaal.

De ronde gedraaide onderdelen, zoals velgen en ronde kogels, worden ingekocht bij een producent in het Ertsgebergte. De banden worden gemaakt van voedselveilig rubber.

Jaarlijks wordt de veiligheid van de producten door een onafhankelijk Duits bureau getest.

Het was een bijzondere kijk in de keuken van dit mooie merk uit Duitsland en zo het verhaal achter dit merk te kunnen optekenen. Met dank aan Siegfried Eberlein en Katje Seifert.

 

 

 


 

Lees meer